Roland Gijsel – Life coach
Aangenaam kennismaken, mijn naam is Roland Gijsel. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in wat mensen doen en wat hun drijft. En zoveel mensen, zoveel gezichten. Voor mij als coach is het interessant om bij al die verschillende mensen het beste naar boven te halen. Als life coach sta ik in het bijzonder stil bij de vragen:
“wie ben ik?”, “wat wil ik?” en “wat kan ik?”
Als coachend leidinggevende heb ik veel ervaring opgedaan met het coachen van teams en individuele teamleden. Daarnaast heb ik de laatste jaren als zelfstandig coach mooie coachingtrajecten doorlopen waar mijn cliënten stuk voor stuk sterker uitkwamen.
Lees onderaan de pagina mijn persoonlijke verhaal.
Wat is mijn stijl van coachen?
Mijn stijl van coachen is direct, laagdrempelig en open. Je voelt je hierdoor snel op je gemak. Met coaching moet je iets bereiken. Ik zorg er daarom voor dat je gaat nadenken over de vraag die je hebt ingebracht. Ik stel gerichte vragen en ik kan het soms niet laten om je een beetje te prikkelen. Natuurlijk altijd vanuit een positieve insteek. Door mijn vragen ga je nadenken over jezelf. Je wordt bewuster van hetgeen je denkt, wat je voelt en wat je wilt.
Veel mensen ervaren het als een stap om zich te laten coachen. Ik laat je zien dat gecoacht worden leuk is en je écht iets brengt. Ervaar de passie en toewijding en het effect hiervan op jou. Het is een traject wat we samen in gaan.
Ik ben gecertificeerd door StiR, een onafhankelijke partij die keurmerken afgeeft aan professionele begeleiders, en hou door intervisie, opleidingen, trainingen en het volgen van congressen mijn coach-skills up-to-date.
Aan de slag
Wil je aan de slag met je eigen ontwikkeling of heb je een coachvraag? Dan spreek ik je hopelijk snel.
Persoonlijke achtergrond
Mijn naam is Roland Gijsel, geboren op 12 september 1967 in het Zeeuws-Vlaamse Koewacht, gehuwd en vader van twee dochters (2002 en 2005).
Op mijn 17e ben ik bedrijfseconomie gaan studeren in Tilburg. Ik heb mijn studie voortijdig afgebroken, heb vervolgens een opleiding in de ICT gedaan en ben gaan werken. In de avonduren heb ik mijn HEAO-diploma bedrijfskundige informatica gehaald.
In mijn eind twintiger jaren ben ik in dienst getreden bij Rabobank Nederland. Hier heb ik meer dan 20 jaar gewerkt. Gestart in ICT-achtige omgevingen, vervolgens meer bancaire project-omgevingen en de laatste 12 jaar als teamleider hypotheken. Het is in deze laatste rol dat ik gefascineerd begon te raken in hoe wij als mensen in elkaar zitten. Niet in het minst was ik geïnteresseerd hoe bepaalde dingen bij mezelf werken, maar ook hoe anderen in het leven staan. Hoe kan het dat de ene persoon wel gemakkelijk zijn/haar doelstellingen in het team realiseert en de ander niet? Hoe komt het dat de ene persoon heel gemakkelijk zegt wat hij/zij ervan vindt en de ander dat juist moeilijk vindt? Hoe komt het dat de ene persoon heel gemakkelijk tegen mij NEE kan zeggen en dat de ander dat juist nooit doet? Waarom vindt iemand er iets van als een collega zich ziek meldt? Enzovoort enzovoort, deze lijst is oneindig.
Zelf had ik ook mijn vragen, waarom komt mijn boodschap bij sommigen klip en klaar over en bij anderen juist niet. En ik vroeg mij ook af waar ik precies stress van krijg? En hoe werkt die stress door in mezelf? Wat zegt mijn ongeduld over mij? Waarom kan ik soms, in een split-moment, zo boos worden?
Het was tijd voor persoonlijke ontwikkeling en ik heb in de periode van 2013 tot 2015 enkele coach-opleidingen gevolgd. De professionele individuele coach-opleiding en de teamcoach-opleiding van Coachboulevard hebben veel voor mij betekend. Met deze diploma’s ben ik binnen het Rabobank coachnetwerk aan de slag gegaan met het coachen en begeleiden van medewerkers en teams. In 2017 heb ik mijn bedrijf Hier-Ro coaching ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Begin 2019 heb ik na een reorganisatie Rabobank Nederland verlaten en heb ik gekozen om mijn aandacht volledig te richten op het coachen. Ik hou me bezig met loopbaancoaching, life-coaching en teamcoaching. Ik doe heel veel aan zelfstudie. Ik heb de boeken van Gabor Maté bestudeert en vervolgens mezelf verdiept in de polyvagaal theorie van Stephen Porges. Ik kwam erachter dat de dingen waar ik zelf tegenaan ben gelopen helemaal niet zo uniek zijn. Patronen ontstaan vaak op dezelfde manier en uiten zich vaak op dezelfde manier. Met andere woorden: het proces van het ontstaan van levenspatronen en de werking ervan in het hier-en-nu is gebaseerd op algemene principes en algemeen geldende processen hoe wij mensen met stress omgaan. Natuurlijk zijn de patronen voor ieder van ons verschillend en ook de manifestatie ervan in het heden is persoonlijk, subjectief.
Ik help heel graag anderen om zich bewust te worden van hun patronen en deze vervolgens aan te passen. Je komt hierdoor dichter bij jezelf te staan, dichter bij je authentieke ik. Dit heeft zeer positieve gevolgen voor je relaties, je werk- en levensvreugde en je gezondheid. Een mooiere purpose kan ik me op dit moment niet wensen.